Hopelijk meer dagjes in 2021 in Oost-Nederland

Published: 09 December 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Regio Oost-Nederland bestrijkt een groot gebied, namelijk de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland, waar mensen met hiv zeer verspreid wonen en zich vaak geïsoleerd voelen. Door op verschillende locaties bijeenkomsten te organiseren, hoopt de vereniging mensen in de regio met elkaar in verbinding te brengen. Om zo onderling contact te bieden en mensen met hiv te versterken in hun positie.

Ook in 2021 weer dagjes

Eens per kwartaal wordt er een ontmoetingsbijeenkomst gerealiseerd in regio Oost-Nederland (bijvoorbeeld in Zwolle, Deventer of Enschede). Deze bijeenkomsten zijn laagdrempelig en hebben eventueel een element van kennisoverdracht of empowerment. Deze activiteiten worden afgestemd op de coronamaatregelen en er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Relatie behandelcentra

In 2021 wordt er gewerkt aan het opbouwen van een goede relatie met de hiv-behandelcentra. Door middel van flyers en folders wil de Hiv Vereniging aanwezig zijn in het ziekenhuis. Daarnaast is het belangrijk dat de coördinator goed bereikbaar is voor de verpleegkundige specialisten om eventueel mensen door te verwijzen naar de activiteiten van Regio Oost-Nederland.

Nieuwe vrijwilligers

Activiteiten komen er niet zomaar, daar zijn vrijwilligers voor nodig. In 2021 gaat de regio-coördinator verder met het werven van nieuwe vrijwilligers voor de regio. Hiermee kan de regio terugvallen op meer vrijwilligers voor het organiseren van de activiteiten.

COVID-19

Er wordt nagedacht om digitale dagjes te organiseren. Het “hoe” is nog in de planning. Verder is het belangrijk dat bij fysieke bijeenkomsten gebruik wordt gemaakt van grote ruimtes.

Wil jij je inzetten als vrijwilliger voor regio Oost-Nederland of heb je vragen over leven met hiv? Neem dan contact op met het Servicepunt. Het Servicepunt is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

This information is useful