Werkplan Regio Oost-Nederland 2022

Published: 25 November 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2022. Het complete werkplan van 2022 vind je hier.

Dagjes Oost-Nederland komen weer terug in 2022

Voor corona zijn er in de regio Oost-Nederland eens per kwartaal ontmoetingsbijeenkomsten gerealiseerd, bijvoorbeeld een “Dagje Deventer”, “Dagje Zwolle”, “Dagje Zutphen” etc. Deze bijeenkomsten zijn laagdrempelig en hebben soms een element van kennisoverdracht of empowerment. Het belangrijkste doel is de ontmoeting.

Volgende nieuwe steden zijn in de jaarplanning meegenomen: Arnhem en Apeldoorn.

In april 2022 is er een “Dagje Enschede en in juni is er Deventer” gepland, in september een “Dagje Arnhem” en in december een grotere bijeenkomst in Enschede in het kader van 1 december (Wereld Aids Dag).

Relatie behandelcentra

In 2021 is er gewerkt aan het opbouwen van een goede relatie met de hiv-behandelcentra. Door middel van flyers en folders wil de Hiv Vereniging aanwezig zijn in het ziekenhuis. Daarnaast is het belangrijk dat de regio-coördinator goed bereikbaar is voor de verpleegkundige specialisten om eventueel mensen door te verwijzen naar de activiteiten van Regio Oost-Nederland.

Ook in 2022 wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van een goede relatie met de hiv-behandelcentra, maar ook met de GGD’s en eventuele andere samenwerkingspartners.

Nieuwe vrijwilligers

Regio Oost Nederland heeft in 2020 en 2021 ondanks de coronamaatregelen en beperkte activiteiten twee nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Ook in 2022 gaat de regio-coördinator verder met het werven van nieuwe vrijwilligers. Deze zijn belangrijk voor het organiseren van de bestaande activiteiten, maar ook om nieuwe activiteiten te kunnen realiseren.

Wil jij je inzetten als vrijwilliger voor regio Oost-Nederland of heb je vragen over leven met hiv? Neem dan contact op met het Servicepunt. Het Servicepunt is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

This information is useful