Blijf op de hoogte

In de vijfdelige podcastserie 'En niemand bleef onaangeraakt' vertellen schrijver Maurits de Bruijn en podcastmaker Randy Vermeulen het liefdesverhaal van Jan en Martin, dat zich afspeelt tijdens de aidscrisis van de jaren 90.

Read more ... >

'Together' is het thema van Queer & Pride Amsterdam 2024, en dat geldt zeker ook voor Poz&Proud. Want dit jaar vieren we hoe effectief de hiv-gemeenschap samen met voorvechters van PrEP, hiv-zorgprofessionals en onderzoekers naar genezing bijdragen aan de afname van het aantal nieuwe hiv-infecties.

Read more ... >

Pauline (49) is al jarenlang nauw betrokken bij de Hiv Vereniging o.a. als voorlichter op scholen en organisaties, Ook werkt ze mee aan workshops in ziekenhuizen om het stigma in de zorg te verminderen. En regelmatig vertelt ze haar verhaal in de media met als doel hiv te normaliseren en het stigma tegen te gaan. Pauline is prime time te zien in het televisieprogramma 'Het Mooiste Meisje van de Klas'. 

Read more ... >

Onze voorzitter, Reina Foppen, zit niet lekker in haar vel. Ze heeft last van vage klachten die lastig te duiden zijn. Zouden die te maken kunnen hebben met hartklachten? Die worden immers bij vrouwen vaak niet herkend. En als vrouw met hiv loop je toch een wat groter risico op hart- en vaataandoeningen. Er moet sowieso meer aandacht komen voor genderverschillen in de zorg. Reina lucht haar hart, maar of het helpt?

Read more ... >

Wat een mooie bijeenkomst is het: 'Er gaat zoveel kracht uit van op deze manier bij elkaar zijn.'

Read more ... >

Onlangs vond de CROI conferentie plaats in Denver (VS), waarbij meer dan 3600 onderzoekers uit 73 landen samenkwamen om de laatste ontwikkelingen omtrent infectieziekten – waaronder hiv – met elkaar te delen. We lichten er vijf opvallende bevindingen voor je uit.

Read more ... >

Zondag 23 juni organiseert de Hiv Vereniging de eerste wandeling met de Wandelclub HIV (Heerlijk Inspannende Voettochten). Vind je wandelen ook fijn? Meld je aan en loop met ons mee.

Read more ... >

Dit jaar organiseert ShivA weer Kloosterdagen en wel van 25 tot en met 29 juli én van 3 tot en met 6 oktober. Het thema is 'Gewoon genieten'. Tijdens de Kloosterdagen is er rust en ruimte en zijn er programmaonderdelen die je helpen zelf het antwoord te vinden op de vraag die jou bezig houdt. Je bent van harte welkom deel te nemen.

Read more ... >

Een extra reden om gauw weer eens aan te schuiven voor een lunch of dinner bij de Hiv Vereniging: je kunt bij ons het prachtige project Stigma Voorbij van Marjolein Annegarn bekijken.

Read more ... >

De Ledenraad van de Hiv Vereniging kwam bij elkaar op 2 maart voor een vergadering en een teambuildingsmiddag. Jan uit Hengelo is lid van de Ledenraad en brengt verslag uit.

Read more ... >

Wat vind jij? Vul de enquête in en denk met ons mee.

Read more ... >

GJ Wielinga (53) is op 2 maart in het bestuur van de Hiv Vereniging gekozen door de ledenraad. “Open zijn over mijn hiv is altijd mijn strategie geweest.”

Read more ... >

Het is al weer even geleden, maar daarom de moeite van te lezen niet minder waard: het Young Ones Weekend van 24 tot 26 november in Almere. De groep bestond uit 28 jongeren van 12 tot 18 jaar, acht begeleiders en een kok. Vier van de begeleiders zijn oud-Young Ones, die in het verleden zelf deelnemer waren. Het werd opnieuw een weekend om nooit te vergeten. Een deelnemer (16 jaar), en twee begeleiders, waaronder een oud-Young One, doen verslag. 

Read more ... >