ShivA - Kloosterdagen

Datum 25 July 2024 tot en met 28 July 2024

Deze zomer organiseert ShivA weer Kloosterdagen en wel van 25 tot en met 28 juli. Het thema is dit keer 'Gewoon genieten'. Tijdens de Kloosterdagen is er rust en ruimte en zijn er programmaonderdelen die je helpen zelf het antwoord te vinden op de vraag die jou bezig houdt. Je bent van harte welkom deel te nemen.

Rustpunt

De Kloosterdagen zijn een rustpunt voor mensen die in hun leven met hiv te maken hebben. Het hoeft niet over hiv te gaan, maar het is een veilige ruimte waar leven met hiv vanzelfsprekend is. Op de Kloosterdagen heb je tijd om stil te staan bij je eigen leven. Niet met pasklare antwoorden maar met een programma dat uitnodigt op zoek te gaan naar jouw antwoorden.Tijd om tot jezelf te komen; dicht bij de natuur, vlak bij zee, in een sfeer van rust en aandacht.

'Gewoon genieten'

Het thema van de dagen is  'Gewoon genieten'. Mensen hebben iets dubbels. Aan de ene kant willen we graag uniek zijn, en aan de andere kant niet anders dan anderen. Hoe doe je dat, gewoon genieten van wie je bent en hoe je leven gelopen is?

De Kloosterdagen worden geleid door Everdien Hagen samen met Marjolein Annegarn.

Het programma

In een voorgesprek proberen we duidelijk te krijgen welke vragen voor jou spelen op dit moment. Tijdens de Kloosterdagen is er rust en ruimte en zijn er programmaonderdelen die je helpen zelf het antwoord te vinden op de vraag die jou bezig houdt.

  • We verblijven met maximaal twaalf deelnemers in een gastvrij klooster in de duinen bij Egmond
  • De ochtenden beginnen we met yoga en meditatie
  • Daarna is er een gezamenlijk programma om op verschillende manieren met je vraag aan de slag te gaan
  • De middagen zijn vrij te besteden
  • Je kunt wandelen in de duinen, je inschrijven voor een massage door Marjolein, praten met andere deelnemers, een één-op-één gesprek hebben met Everdien… wat je maar wilt
  • De avonden besteden we aan een ontspannen programma, vaak met muziek: een klankconcert of met elkaar luisteren naar de favoriete muziek of gedichten van elke deelnemer.

Kosten

Deelname aan de Kloosterdagen kost 195 euro. Maar kosten mogen nooit een bezwaar zijn voor deelname. Elk lager bedrag is mogelijk in overleg.
Van harte welkom!

“Dit weekend zal ik niet vergeten. Veel bijzondere, zware en mooie verhalen van zeer diverse mensen uit onbekende werelden. Verrijkend en warm.“
(een deelnemer)

Interesse en aanmelden?

Neem contact op met Everdien Hagen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of 06-11840805.

De volgende Kloosterdagen zijn in het najaar van 3 tot en met 6 oktober 2024.
Lees meer informatie op de website van ShivA.

Het prachtige St. Lobiaklooster in Egmond-Binnen

Andere deelnemers over de Kloosterdagen

'Thank you for the opportunity to experience peace.'

'Geweldig ontdekkingsproces. Jullie zijn stil, ook als mensen emotioneel zijn. Dan komen mensen er gewoon zelf achter.'

'Als ik durf, kan ik! Ik ben gekomen, het is gelukt. Voor mij was het een heel bijzonder weekend dat misschien wel het verschil heeft gemaakt.'

This information is useful