gezondheid

Alles speelt door je hoofd. Je leven, je familie, je vrienden, je werk, je seksleven, alles gewoon. Je denkt dat alles anders zal zijn vanaf nu, nu je weet dat je iets met je meedraagt dat anderen niet hebben of afschrikt. Ik heb ervaren dat als je het net te horen krijgt, je leven op zijn kop staat. Door te lezen, door anderen te ontmoeten die het ook hebben en verschillende ziekenhuisbezoeken, kreeg ik alle informatie die mij, na het te weten komen, anders deed laten denken dan ervoor. Ik ging inzien dat mijn leven wel iets zou veranderen, dat ik mijn leven zal moeten aanpassen, maar dat er zeker wel mee te leven valt en ik nog alles kan doen en volop kan genieten van alles wat er uit het leven te halen valt. Door de steun en toeverlaat van de mensen die van me houden kreeg ik weer zin in het leven en ging ik het weer positief in zien. Al met al is en blijft het leven absoluut de moeite waard. Het leven gaat gewoon door! Paul

Er zijn verschillende manieren om je gezondheid zoveel mogelijk op peil te houden of te verbeteren. Hieronder sommen we enkele bijkomende elementen op die jouw gezondheid gunstig kunnen beïnvloeden.

  • Luister naar de signalen van je lichaam.
  • Respecteer je grenzen. Rust op tijd als je moe wordt.
  • Neem voldoende lichaamsbeweging.
  • Zoek naar methodes om met stress om te gaan bijvoorbeeld via muziek, yoga, een warm bad of wandelingen.

Afwisselende voeding en een goede hygiëne bij het klaarmaken ervan zijn belangrijk. Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen zoals mineralen en vitamines nuttig zijn.