Het perspectief van de hiv-consulent

Published: 04 April 2019

De beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland – Verpleegkundig Consulenten HIV (V&VN / VCH) heeft een video ontwikkeld waarin hiv-verpleegkundigen en verpleegkundige specialisten vertellen over hun werk en de actualiteiten rondom hiv.

In de video vertellen negen hiv-consulenten over hun eigen werk en de verschillende aspecten van de hiv-zorg. Zo heeft Gerjanne ter Beest het over de n=n-boodschap, Karin Grintjes gaat in op het belang van laagdrempelige zorg en houdt Hans-Erik Nobel een praatje over seks. Door middel van de video wil de V&VN / VCH aan de buitenwereld laten zien wat hun werk inhoudt.

De Hiv Vereniging en de V&VN / VCH werken op verschillende vlakken met elkaar samen. We geloven dat ons werk elkaar aanvult, versterkt en uiteindelijk de hiv-zorg voor mensen met hiv verbetert. Zo onderschrijft de beroepsvereniging de n=n-handreiking voor zorgprofessionals die onlangs is uitgekomen, maar ook hebben de Hiv Vereniging, V&VN / VCH en de NVHB (beroepsvereniging voor hiv-behandelaren) zich samen ingezet om de problemen met levering van hiv-medicatie op te lossen. Daarnaast heeft de Hiv Vereniging het hiv-plan 2017 - 2022 van de NVHB en V&VN / VHC onderschreven. 

 

 

This information is useful