De Hiv Vereniging publiceert handreiking over n=n voor zorgprofessionals

De Hiv Vereniging heeft voor zorgprofessionals een handreiking opgesteld over n=n, niet meetbaar is niet overdraagbaar. Een persoon met hiv met een onderdrukt virus kan hiv niet overdragen. In de handreiking worden tips gegeven over hoe de boodschap geïmplementeerd kan worden in het werk van de professional, wordt de wetenschap uitgelegd en gaat men in op het grotere effect van een onderdrukte viral load op een persoon die leeft met hiv.

Door middel van deze handreiking wil de Hiv Vereniging meer informatie verstrekken over het belang van de n=n-boodschap voor de kwaliteit van leven van mensen met hiv. De Hiv Vereniging voert sinds 2017 campagne voor n=n en merkt dat er nog veel te winnen valt, waaronder in de zorg.

Het is belangrijk dat zorgprofessionals die werken met mensen met hiv goed op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken en met deze handreiking willen we dat bereiken. De handreiking wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van HIV behandelaren (NVHB) en de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland – Verpleegkundig Consulenten HIV (V&VN/VCH).

De handreiking is pdf online (1.53 MB) te vinden en is daarnaast ook te verkrijgen als folder. Wil je een n=n-informatiepakket ontvangen? Neem dan contact op met Tomas Derckx via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over n=n, bekijk ons n=n=dosier op onze website.

Deze informatie is nuttig

Lees ook

Statement over betekenis n=n

Lees meer: >

Video's vertellen over de impact n=n

Lees meer: >

De evolutie van het Zwitsers standpunt

Lees meer: >