In 2019 inzet vanuit de regio op diverse terreinen

Published: 02 March 2020

In de regio Limburg is een team van vier vrijwilligers actief. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten om mensen die leven met hiv met elkaar in contact te brengen.

Ze zetten zich in om hiv en stigmabestrijding op de agenda te houden, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting. Ook verzorgen ze peersupport voor mensen die pas net hun diagnose gekregen hebben.

Maandelijkse bijeenkomsten

In de regio Limburg wordt elke maand een lunch georganiseerd in Sittard. De lunch wordt bezocht door ongeveer 15 à 20 mensen. In de zomer organiseerden we een barbecue, en in de winter een kerstlunch, waarbij zelfs tot onze verrassing de kerstman langskwam! Op onze Facebook pagina staan onze activiteiten en plaatsen we foto’s van de bijeenkomsten.

lunchruimte 250

Wereld Aids Dag 2019

Op 1 december 2019 stonden we ook in de regio Limburg stil bij Wereld Aids Dag. We organiseerden activiteiten in samenwerking met Buddyzorg Limburg, Dienstkerk en samenleving, Open Universiteit, Universiteit Maastricht, en COC Limburg. In Maastricht vond een borrel plaats in Café Sway, en in Heerlen draaiden we de film Dallas Buyers Club in Filmhuis De Spiegel. Daarnaast hingen in die week in Heerlen grote rode linten in het stadscentrum.

lint straat 250

 

This information is useful