Jaarverslag 2022 regio Brabant

Published: 10 July 2023

Regio Brabant organiseert in 2022 verschillende activiteiten, waaronder caféavonden, een zomerbbq en een kerstbingo. De groep vindt een nieuw onderkomen in Pand54 in Eindhoven. Lees meer in het jaarveslag van regiocoördinator Richard.

Jaarverslag 2022 afdeling Brabant
In 2022 konden we begin van het jaar geen bijeenkomsten houden in verband met de opnieuw opgelaaide covid-infecties.Via de besloten Facebook-website is wel gepolst of er belangstelling bestond om een on line bijeenkomst te organiseren maar daar was helaas weinig animo voor. Dit idee hebben we dan ook laten varen.

In april is onze eerste “café avond weer van start gegaan. Omdat het pand waar we voorheen zaten gesloten was, moest er een nieuwe locatie worden gevonden. Op woensdagavond 13 april hebben we een bijeenkomst gehouden in het café van Cinnecitta in Tilburg. Dit is een filmhuis met café-accommodatie. Het was gezellig maar toch qua ruimte niet ideaal. We waren toen met veertien personen. Ondanks de locatie toch een aardige opkomst.

Pand54 in Eindhoven
Op 30 juni konden we onze jaarlijkse barbecue weer organiseren. Ditmaal in Pand54, het gebouw van het COC in Eindhoven. Het was een druk bezochte barbecue met 25 deelnemers. Omdat de locatie goed beviel en de donderdagavond daar nog niet bezet was hebben we ervoor gekozen om de café avonden van Café Positief voortaan in Eindhoven te op donderdagavond te houden.

De eerste caféavond in Eindhoven vond plaats op 25 augustus. De opkomst was goed (twintig deelnemers), mede door gastspreker Tio Lelieveld die gesprekken opstartte over het leven met hiv, hoe je erin staat en hoe je stigma kan doorbreken.

Glow in the Dark-minigolf & kerstborrel
Op 27 oktober organiseerden wij een indoor minigolf happening in Eindhoven “Glow in the dark”. Dit was minigolf in het donker met een waanzinnig fluorescerend decor waar achttien deelnemers op af kwamen. In december hadden we weer onze kerstborrel met een gezellige kerstbingo met leuke prijsjes. We mochten hier 25 deelnemers verwelkomen. Verschillende aanwezigen ging met leuke prijzen naar huis.

Overige activiteiten
Verschillende leden van Brabant hebben op 11 september meegelopen met de wandeling van Poz&Proud in de Loonse en Drunense duinen. Verder is een grote delegatie uit Brabant naar de Power of Love bijeenkomst in november in  Utrecht geweest.

Denktank Brabant
Op 17 juli hebben we afscheid genomen van frie leden van de “Denktank Brabant”. Gelukkig is de “Denktank Brabant” in 2022 versterkt met de komst van Kelly en Marc. Kelly is ook coördinator van de Posidivas. De “Denktank Brabant” bestaat nu weer uit zes personen. Dat zijn naast Kelly en Marc, Bas, Cees, Andy en ik als regiocoördinator. 

In de besloten Facebook-groep en op de site van de Hiv Vereniging bij het nieuws van regio Brabant word je op de hoogte gehouden van de activiteiten die in Brabant worden georganiseerd. Wanneer je aan de besloten Facebook-groep wil worden toegevoegd kan dit via de Hiv Vereniging of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. worden aangevraagd.

Jaarverslag 2022
Lees het algemene Jaarverslag 2022 van de Hiv Vereniging.  

This information is useful