Servicepunt

Voor vragen over leven met hiv.
Maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers staan je te woord en helpen je om vanuit verschillende invalshoek naar vragen en onderwerpen te kijken.
Je kunt ook online je vraag stellen. Neem je liever contact op per e-mail? Stuur dan een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Iemand anders spreken met hiv, bij voorkeur ‘op maat’

Het Servicepunt kan benaderd worden voor alle vragen over leven met hiv. Onderwerpen kunnen uiteen lopen van medische tot maatschappelijke of juridische vragen. Altijd is er een luisterend oor. Vrijwilligers denken graag met je mee. Vanuit het principe van empowerment willen we de zelfredzaamheid van mensen met hiv verbeteren.

Zijn vragen heel specialistisch of complex dan worden deze overgedragen aan professionele stafmedewerkers (zij fungeren als achterwacht). Ook voor een aanvraag om ‘peer counseling’ met kortdurende begeleiding, kun je bij het Servicepunt terecht. Binnenkort komt meer informatie over dit onderwerp op de website.

Signaal

Signalen uit praktijk zijn zeer waardevol voor de Hiv Vereniging. Het Servicepunt biedt de mogelijkheid een signaal te verwerken. Over levering van medicatie, ontevredenheid of weigering van behandeling en discriminatie. Je signaal geeft inzage in de ervaringen van de achterban en biedt de vereniging de mogelijkheid problemen op te lossen en aandacht te geven aan verbeterpunten in praktijk. 

Activiteiten

De Hiv Vereniging organiseert tal van activiteiten en bijeenkomsten door verschillende groepen en regio’s. Via het Servicepunt kun je je aanmelden of zij attenderen je graag op het aanbod en geven je informatie hierover. Kijk voor het aanbod op de agenda.

Media (Human Interest) & Voorlichting over leven met hiv

Voor beiden kunnen aanvragen worden gedaan bij het Servicepunt. Zij sturen je een aanvraagformulier toe. Hoe vroeger de aanvraag wordt ingediend des te groter is de kans van slagen. Ook studenten en scholieren kunnen een aanvraag indienen voor een interview.

De vereniging

Ook voor vragen over de vereniging en vrijwilligerswerk kun je het Servicepunt benaderen.  

Bekijk of download hier het hele pdf aanbod van onderling contact en ondersteuning (1.13 MB)  vanuit de vereniging.

Deze informatie is nuttig