Werkplan The Young Ones 2022

Gepubliceerd: 01 december 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van The Young Ones voor het jaar 2022. Het complete werkplan van 2022 vind je hier.

The Young Ones

The Young Ones is een groep jongeren in de leeftijd van 11 t/m 21 jaar. Zij leven met hiv en worden of werden behandeld in een kinder-hiv-behandelcentrum. Er worden jaarlijks activiteiten georganiseerd met als hoofddoel onderling contact. De activiteiten (bv. schaatsen, weekendkamp) worden gekoppeld aan workshops, informatie en educatie.

Contact met elkaar

Tijdens activiteiten kunnen jongeren met hiv in een veilige omgeving elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar steunen. 
Dit zijn de plannen:

  • Jaarlijks dagje uit: een ‘gezellige’ activiteit, waarbij ontmoeten centraal staat.
  • Jaarlijks kamp of weekend: naast leuke, sportieve activiteiten ook inhoudelijke workshops, thema’s: bv therapietrouw, omgaan met stigma, condoomgebruik. Dit jaar staat dit gepland in mei en juni.
  • Een extra kamp voor jongeren rond de 17 jaar.

De coördinatie van de activiteiten wordt gedaan door een verpleegkundig consulent/verpleegkundig specialist vanuit het Erasmus MC-Sophia en het AmsterdamUMC. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers bij betrokken die zelf in het verleden ook hebben deelgenomen aan activiteiten van The Young Ones, liefst één begeleider op vijf jongeren.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met je kinder-hiv-consulent.

Wil jij je inzetten als vrijwilliger voor The Young Ones of heb je vragen over leven met hiv? Neem dan contact op met het Servicepunt. Het Servicepunt is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Deze informatie is nuttig