Poz&Proud op de Roze Zaterdag in Rotterdam

Datum 18 juni 2022

Roze Zaterdag 2022 wordt dit jaar georganiseerd door de stad Rotterdam. Poz&Proud is erbij op de informatiemarkt aan de Coolsingel.

Sinds eind jaren '70 wordt elk jaar een Roze Zaterdag georganiseerd in een andere stad in Nederland. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele en genderdiversiteit. Dat is een perfecte gelegenheid voor Poz&Proud om onze activistische kant te laten zien. We gaan met een kraampje op de informatie markt staan en we hopen om net als vorig jaar in Leeuwarden weer mooie en goede gesprekken met voorbijgangers te hebben over hiv, stigma en alles wat daarmee te maken heeft. 

Het belooft een mooie dag te worden met een Pride March, een inhoudelijk programma en een muziekpodium waar de hele dag en avond diverse muziekacts zijn zoals Duncan Laurence, LIONSTORM en Jaïr & Glen Faria. In de Container Village kun je terecht voor de informatiestands, waar ook een markt, ontmoetingsplekken, horeca en een kunstexposities te vinden zijn. 

Deze informatie is nuttig