Stigma Project on tour - Enschede

Datum 13 juni 2019 tot en met 27 juni 2019

Afgelopen zomer stond fotograaf Marjolein Annegarn, zelf hiv-positief sinds 1986, met haar Stigma Project tentoongesteld op het Museumplein in Amsterdam tijdens de Wereld Aids Conferentie. Deze zomer gaat ze on tour door het hele land. De tweede stop is Enschede, waar ze op donderdag 13 juni zal neerstrijken.

Het stigma project omvat onherkenbare portretten van mensen met hiv. Ondanks dat je met hiv tegenwoordig net zo oud kan worden als ieder ander en je bij een onderdrukt virus het niet meer kan overdragen, heerst er nog steeds veel stigma. Door dit stigma durven mensen met hiv niet vaak open te zijn over hun status, zo ook de mensen op de foto’s.

Op donderdag 13 juni wordt de tentoonstelling geopend bij Café Perron 22, Stationsplain 2a in Enschede. Wil jij hier bij zijn? Dat kan! De opening is toegankelijk voor iedereen maar wel graag even van te voren je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Enschede.

De tentoonstelling is van 13 juni tot 27 juni te bezichtigen op het Stationsplein, daarna is Nijmegen aan de beurt.
Vrijwilligers en voorlichters van de Hiv Vereniging zijn aanwezig op vrijdag 14 juni en woensdag 19 juni van 12.00 - 15.00 uur.

stigma project enschede 2019 500

Lees ook