Wereld Aids Dag in Carré

Een heleboel mensen zijn door het jaar heen vrijwel niet bezig met hun hiv. Toch doet het velen van ons goed om af en toe even stil te staan bij de rol die hiv speelt in ons leven. Of jij nu recent gehoord hebt dat je hiv hebt of dat je daar al jarenlang mee leeft, of dat je iemand met hiv van nabij kent: we nodigen je van harte uit voor de populaire en inspirerende bijeenkomst over leven met hiv en medicijnen in Koninklijk Theater Carré.

Zaterdag 18 november 2017 is de leukste dag van het jaar om hiv te hebben! En dit jaar helemaal, want het is de tiende keer dat we deze landelijke bijeenkomst rond Wereld Aids Dag organiseren, en het wordt dan ook een bijzondere jubileumeditie. Het programma duurt van 10.30 tot 16.00 uur. De titel is dit jaar: The Power of Love. Het complete programma van The Power of Love wordt na de zomer bekendgemaakt, maar we kunnen je al wel vertellen over de drie vaste pijlers van de bijeenkomst:

Medische update

De eerste pijler is de medische update: door middel van korte vraaggesprekken in begrijpelijke taal brengen we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de hiv-behandeling en spreken we over lang en gezond leven met hiv. Dit jaar maken veel zorgverleners hun debuut op het legendarische podium van Koninklijk Theater Carré: on stage komen onder andere hiv-verpleegkundige Gerjanne ter Beest (Rijnstate Arnhem), Wilma Brokking (DC Klinieken Amsterdam) en Suzanne de Munnik (Catharina Ziekenhuis Eindhoven, hiv-behandelaren Heide Ammerlaan (Catharina Ziekenhuis Eindhoven), Guido van den Berk (OLVG Oost Amsterdam), Luc Gelinck (HMC Westeinde Den Haag), Saskia Vrouenraets (MC Slotervaart Amsterdam) en Michelle van Vugt (AMC Amsterdam) en hoogleraar farmacologie David Burger (Radboudumc Nijmegen).

Ervaringen van mensen met hiv en naasten

De tweede pijler zijn de ervaringen van mensen met hiv en hun naasten. Deze keer onder andere jongeren met hiv (powered by hello gorgeous) en met ATLAS 2018 kijken en luisteren we naar ervaringen van mensen met hiv elders op de wereld.

Bij The Power of Love besteden we natuurlijk ook aandacht aan liefde, relaties en seksualiteit. De gesprekken die misschien minder geschikt zijn voor kinderen, zijn ondergebracht in een apart blok, zodat de The Power of Love ook voor gezinnen een aanrader is.

Update onderzoeken genezing

Voor veel mensen met hiv is het perspectief op genezing heel belangrijk. Daarom is er een update van de onderzoeken naar genezing. Dit jaar gaan we onder andere in gesprek met Theo Geijtenbeek, hoogleraar moleculaire en cellulaire immunologie, en onderzoeker Carla Ribeiro (beiden van het AMC Amsterdam). Zij kregen heel veel aandacht voor hun ontdekking van een eiwit dat het hiv-virus als het ware door een biologische versnipperaar haalt. De vondst kan op den duur leiden tot een fundamenteel nieuwe aanpak van hiv, zo verwachten de onderzoekers.

Bijzondere optredens

Natuurlijk mogen in het prachtige theater Carré optredens niet ontbreken! We kunnen al één optreden aankondigen: Afrikaanse zang en dans door Eliane Becks, die zelf leeft met hiv in Nederland.

Samenwerking

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Volle Maan in samenwerking met onder andere de Hiv Vereniging, het Aidsfonds, plusapotheken, hello gorgeous, ATLAS 2018 en GGZ inGeest.

Saamhorigheid

Veel mensen komen voor het bijzondere gevoel van saamhorigheid, en omdat het een leuke manier is om nieuwe mensen te leren kennen! Graag tot ziens in Koninklijk Theater Carré!

Bekijk of download hier het hele pdf aanbod van onderling contact en ondersteuning (1.13 MB)  vanuit de vereniging.

Deze informatie is nuttig