Hiv Cure Meet Up

Datum 08 oktober 2019

Op dinsdag 8 oktober 2019 vindt van 18.30 - 21.30 uur een gratis bijeenkomst plaats in het AMC te Amsterdam voor mensen met hiv en onderzoekers die werken aan hiv-genezing.

Volle Maan organiseert deze Meet Up. Je wordt in begrijpelijke taal bijgepraat over de stand van het onderzoek en verschillende vragen naar jouw persoonlijke mening rond dit onderwerp komen op tafel.

We bespiegelen: is die genezing ook weggelegd voor mensen waarbij er vele jaren zat tussen het oplopen van hiv en het starten met hiv-medicatie? Hoe zeker is het dat je bent genezen of moet je onder controle blijven? Kun je als je genezen bent hiv opnieuw oplopen?

Mensen met hiv vragen we hoe belangrijk het voor je is dat onderzoekers werken aan genezing van hiv. Wat zou dat voor jou voor verschil maken als je genezen van hiv zou zijn gegeven de huidige goede behandeling en het feit dat je door die behandeling hiv niet over kunt dragen?
Uit de meest recente peiling door de Hiv Vereniging blijkt dat twee van de drie onderzoekdeelnemers aangeven dat het voor hen heel belangrijk is als men zou kunnen genezen van hiv. Toch zijn er ook kanttekeningen: we horen dat het perspectief op genezing er voor zorgt dat mensen die nu de diagnose te horen krijgen, soms niet werken aan acceptatie. En we horen geluiden dat de focus beter kan liggen op het bestrijden van stigma.

Wanneer en waar:
Dinsdag 8 oktober van 18.30 – 20.30 uur
Broodjes worden geserveerd vanaf 17.45 uur
AMC, collegezaal 1, Meibergdreef 9, Amsterdam
Het is een gratis bijeenkomst

Informatie en aanmelden:
www.volle-maan.nl/cure.

 

Deze informatie is nuttig