Sensoa-België: hiv-wandeling doorheen Antwerpen

Datum 30 juni 2019

Positieve plekken: een wandeling langs hiv-herinneringen en de hiv-muur in Antwerpen. Wandel mee langs plekken in de stad die ons doen teruggaan in de tijd, waar mensen samen kwamen om stil te staan bij hiv en mensen te herdenken die gestorven zijn aan aids.

sensoa logo website 2We bezoeken de locaties van de verschillende edities van de Aids Memorial Day om tenslotte te eindigen bij de hiv-muur. De Antwerpse streetartist Larsen Bervoets schilderde in opdracht van Sensoa een indrukwekkende muurschildering over twee gevels. De boodschap is duidelijk: We all live with HIV! De bedoeling is hiv meer zichtbaarheid te geven en tot gespreksonderwerp te maken.

Vandaag is hiv een chronische aandoening en geen doodvonnis meer. Door de verbetering op vlak van medicatie heeft men een normale levensverwachting en kan men een kwaliteitsvol leven leiden. Door de huidige medicatie wordt het virus zodanig teruggedrongen dat het niet detecteerbaar is en daardoor ook niet overdraagbaar. Graag willen we bij de wandeling stilstaan bij de geschiedenis van hiv en de evolutie tot nu.

Iedereen is welkom en kan zich inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Praktisch

Wanneer: zondag 30 juni van 13:30 – 16:30

We komen samen om 13:30 bij Sensoa (President Building, Vijfde Verdieping - Franklin Rooseveltplaats 12 - 2060 Antwerpen).
Dan wordt er eerst koffie/thee en gebak voorzien om daarna goed van start te kunnen gaan met de wandeling.

Duur: 3,5 km – een wandeling van 1,5 uur

Deze informatie is nuttig