The Power of Love 2020

Datum 28 november 2020

Op zaterdag 28 november vindt de jaarlijkse bijeenkomst 'The Power of Love' plaats in Koninklijk Theater Carré maar...ook via een livestream. Vanwege de coronamaatregelen zijn het aantal zitplaatsen in het theater beperkt. Om iedereen toch de mogelijkheid te geven het hele programma te volgen, kun je dat doen vanuit je eigen stoel.

Meld je hier aan voor de livestream van The Power of Love!

Sinds begin oktober zijn zelfs maar 30 mensen in het theater toegestaan. De toegang tot het theater is uiteraaard volgens de coronamaatregelen en Carré zelf heeft eeh goed ventilatiesysteem waarbij frisse lucht van buiten via filters naar binnen komt. Ook wordt de gebruikte lucht via een eigen systeem naar buiten gezogen.

Het programma

poweroflove marc fred 250De organisatie laat zich niet uit het veld slaan, ook als er geen publiek is toegestaan. Dan verzorgen ze nog steeds een informatieve en inspirerende livestream vanuit Carré.
Fred Verdult (Volle Maan) en Marc Vermeulen (directeur Aidsfonds) hebben samen met een groep enthousiaste 'ambassadeurs' van The Power of Love het programma samengesteld. Marc en Fred gaan samen het programma presenteren.

 • Medische update door
  • hiv-behandelaar porf. dr. Kees Brinkman (OLVG)
  • verpleeegkundig hiv-specialist Wilma Brokking (DC Klinieken)
  • hiv-behandelaar dr. Luc Gelink (HMC Westeinde)
 • Hiv-medicatie
  • duotherapie
  • twee-maandelijkse injecties
  • generieke (merkloze) hiv-medicatie
  • bijwerkingen
  • overstappen op andere medicatie
 • Corona & hiv
 • Consult voorbereiden?
 • Vrouwengezondheid, wat zijn bijzondere aandachtspunten?
 • Gezondheid op lange termijn & andere chronische aandoeningen
 • Je mentale gezondheid, wat kun je doen bij klachten?
 • Waarom de ene persoon ziek wordt en de andere niet
  • Infectioloog en voormalig hiv-behandelaar André van der Ven van Radboudumc (rechts op de foto) en Jan van Lunzen, hoofd translationeel medisch onderzoek bij ViiV Healthcare vertellen over het onderzoek HIV 2000+. Dit onderzoek maakt deel uit van een groot project dat met behulp van big data kijkt waarom de ene persoon ziek wordt en de andere niet.
 • Genezen van hiv:
  • Dit jaar is er drie keer groot nieuws geweest over de genezing van hiv. Bij The Power of Love bespreken we of genezing van hiv daadwerkelijk dichterbij is gekomen. En, omdat de huidige hiv-medicatie zo goed werkt: hoe belangrijk is genezing eigenlijk voor mensen met hiv in Nederland?

Speciale gast

Deze keer is de speciale gast Vanessa Apea, zij is hoofd van de hiv-afdeling van het Barts Health NHS Trust ziekenhuis in Londen. We spreken haar over de gezondheid op lange termijn, over mensen met hiv met een migratie-achtergrond en over hoe je samen met je hiv-behandelaar en je hiv-verpleegkundige het beste uit je consult kunt halen.

Persoonlijke verhalen

Mensen met hiv, partners en naasten delen ook deze keer weer hun verhalen met jou. Onder andere over de workshopreeks Positief leven van de Hiv Vereniging. In een reeks van zes bijeenkomsten, met vijf tot acht deelnemers, ga je in gesprek over onder andere medische informatie, praktische zaken, je eigen gedachten en relaties, intimiteit en seksualiteit.

Korte films

Het Atlasproject produceert al jaren persoonlijke portretten van mensen die leven met hiv over de hele wereld. Tijdens de Power of Love kijken we naar fraaie filmbeelden uit Alabama, USA (2019). Eén van de producenten van Atlas geeft een korte toelichting. Verder kijken we naar vlogs van Chaniel, een korte film over 'Let's talk about sex', een impressie rondom vrouwengezondheid en zwangerschap, het verhaal van late presenters (mensen die pas laat hun diagnose horen), een inkijkje bij de Positive Sisters en Brothers van ShivA en vertelt Niels (coach op het HBO en gelovig) over zijn leven met hiv.

Cultuur

Bij de optredens kun je genieten van een indrukwekkend optreden met muziek van Whitney Houston door studenten van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Zingt Perry Dossett het nummer Laman, dat betekent zee in het Papiaments. En niet te vergeten de optredens van singer-songwriter Jeangu Macrooy (27) en pianist Chaniel de Vries (17). En nog meer: korte films en vlogs over uiteenlopende onderwerpen.

Loiza Lamers

We zijn trots op de komst van het succesvolle Nederlandse model Loiza Lamers (25). Loiza werd geboren als Lucas: ‘Toen ik me op jonge leeftijd realiseerde dat ik een vrouw wilde zijn, waren de aanvaarding en erkenning er nog niet. En nog steeds moet ik hiervoor vechten. Ik zal mij altijd met hart en ziel in blijven zetten voor acceptatie, dat wij er als LHBTI mogen zijn en dat niemand om ons heen kan. Met liefde deel ik mijn boodschap over gelijkheid en kracht met een groter publiek. Ook de strijd tegen hiv en aids is wereldwijd een strijd tegen ongelijkheid. Daarom voel ik mij solidair met jonge vrouwen, LHBTI en vele anderen die hier direct door worden geraakt.’

Op 10-jarige leeftijd was Loiza te zien in een documentaire met de titel Van Lucas naar Luus, waar in haar transitie centraal stond. Ze won als eerste transgender wereldwijd Holland’s Next Top Model (2015). Loiza heeft sindsdien internationale belangstelling, steun en lof gekregen.

poweroflove tas 400 hoogTas met inhoud

Alle deelnemers aan The Power of Love krijgen gratis deze tas met het logo van The Power of Love, dat is ontworpen door Annabel Keijzer. Als je de livestream bekijkt, kun je gratis deze mooie tas met inhoud thuisgestuurd krijgen in een neutraal pakketje dat in je brievenbus past.

 

 

 

Deze informatie is nuttig