I Will Speak, I Will Speak tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam

Datum 16 maart 2019 tot en met 17 maart 2019

Het Westergasterrein in Amsterdam staat van 14 tot 24 maart in het teken van De Roze Filmdagen. Op zaterdagmorgen 16 en zondagmiddag 17 maart wordt de documentaire I Will Speak, I Will Speak van atlas2018 vertoond. De filmdagen vinden plaats in het Ketelhuis.

i will speak roze filmdagen 2019 250I Will Speak, I Will Speak

Tijdens het LHBTQ filmfestival is dit één van de films met het thema hiv en aids. De documentaire I Will Speak, I Will Speak! (55 min.) vertelt de persoonlijke en ontroerende verhalen van mensen die leven met hiv.
Een indrukwekkende documentaire waarin vijf hiv-geïnfecteerden van vijf verschillende continenten openhartig vertellen over wat de diagnose met hun zelfbeeld en hun imago deed. Inmiddels is het virus met medicijnen goed onder controle te krijgen, maar het stigma is nog groot. Om te leven met het vaak harde oordeel van anderen en van jezelf, blijkt een grote opgave. De verhalen zijn intiem en ontroerend, ze zitten tegelijk vol leven en zijn met grote compassie in beeld gebracht. De transgenders, Long Term Survivors, homo’s, sekswerkers, drugsgebruikers en jongeren tonen met hun verhalen dat we op een kruispunt staan.Maak kennis met George Kelly uit de Verenigde Staten, Srey Pich uit Cambodja, Alyona en Dmitry uit Rusland, Shambala uit Zambia, en Tom Hayes uit Engeland.

Looking for Curtis

Voorafgaand wordt de documentaire (20 min.) Looking for Curtis vertoond.
Een persoonlijk verhaal van de makers van I Will Speak, I Will Speak! Ze logeerden bij Curtis in San Francisco, waar hij een gulle gastheer was. Het werd een enerverende week.
Nu, 25 jaar later, zoeken Bert en Erwin naar Curtis. Hij zou nu een van de langstlevende overlevenden moeten zijn.

Kijk op de website van de Roze Filmdagen voor meer informatie over het programma en de ticketverkoop.

Deze informatie is nuttig