AmsterdamDiner Award 2018 voor Prinses Mabel

Gepubliceerd: 14 juni 2018

Aids2018: De AmsterdamDiner Foundation reikt zaterdag 16 juni 2018 de AmsterdamDiner Award uit aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje. Zij ontvangt de prijs tijdens 26e het AmsterdamDiner voor haar jarenlange en toegewijde steun aan de wereldwijde strijd tegen hiv en aids.

Prinses Mabel zet zich consistent, openlijk en actief in voor de strijd tegen aids in de wereld. Ze maakt haar steun voor het werk van Nederlandse en internationale aidsorganisaties publiekelijk kenbaar. Haar pleidooi is consequent gericht op het versterken van mensenrechten en het ondersteunen van kwetsbare groepen – vooral die van adolescente meisjes en jonge vrouwen die onevenredig hard getroffen worden door de hiv-epidemie.

Ook op de komende internationale conferentie in Amsterdam AIDS2018 (eind juli), vervult Prinses Mabel een actieve rol. Zij zal spreken tijdens de openingsceremonie en discussies leiden over de positie van jonge vrouwen.

AmsterdamDiner Award

Talloze mensen en organisaties zetten zich dagelijks in om te helpen een wereld zonder aids mogelijk te maken. AmsterdamDiner Foundation wil speciale erkenning geven aan hen die op dit punt blijk hebben gegeven van uitzonderlijke toewijding en inzet. Sinds enkele jaren wordt daarom de AmsterdamDiner Award uitgereikt aan een persoon, instelling of bedrijf die/dat zich aantoonbaar inzet om de strijd tegen hiv & aids (zowel lokaal als internationaal) te steunen.

De AmsterdamDiner Award werd eerder toegekend aan onder meer Lilianne Ploumen (in 2016), toenmalig Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Rob Weyhenke (in 2017), mede-oprichter van AmsterdamDiner Foundation.

Lees bij het Parool meer over de uitreiking.
Bekijk op YouTube de uitreiking en de reactie van Prinses Mabel op de uitreiking van de Award.

Tijdens het AmsterdamDiner is € 603.000,- opgehaald voor drie projecten: een noodfonds in Oost-Europa, een project in Kenia en een Nederlands onderzoek naar genezing.

Deze informatie is nuttig