Peer-counseling gekozen tot lokaal goed doel Aids2018

Gepubliceerd: 14 juni 2018

'AIDS 2018 Local Charitable Giving Programme' heeft het peer-counseling project van de Hiv Vereniging uitgekozen tot lokaal goed doel. Elke deelnemer aan het congres kan op het registratieformulier aangeven welk bedrag (US$5, $15, $25 of $50) gedoneerd moet worden. Na de conferentie wordt duidelijk wat het totale bedrag is geworden.

Uitleg aan de conferentiegangers over peer-counseling

De donaties die tijdens Aids2018 zijn verzameld, worden toegewezen aan de peer-counselingsactiviteiten van Hiv Vereniging. Peer-counseling is een individuele interventie gericht op moeilijk bereikbare mensen die leven met hiv. Mensen die stigma en isolement ervaren en vaak enorme drempels over moeten om in contact te komen met anderen die leven met hiv. De peer-counselors zijn zorgvuldig geselecteerde en opgeleide vrijwilligers die luisteren en advies geven vanuit hun eigen levensloop en ervaring in het leven met hiv. De matching van de aanvragers en peer-counselors is afgestemd op hun behoeften en achtergrond. Peer-counselors vormen de meest diverse groep vrijwilligers in de vereniging, met verschillende leeftijden, achtergronden, seksuele geaardheden, gender, religies en talen.

Een bijdrage leveren aan het Local Charitable Giving Programme van Aids2018, helpt Hiv Vereniging Nederland de kloof te overbruggen tussen isolement en onderdeel te zijn van een gemeenschap voor mensen die leven met hiv.

Belangrijke erkenning

De vereniging is heel blij met deze toewijzing. Peer-counseling is een waardevol aanbod voor mensen die hun hiv-diagnose te horen hebben gekregen en niet in hun directe omgeving persoonlijke ondersteuning kunnen vinden. Juist contact met anderen die ook leven met hiv is in de beginfase van acceptatie en de eigen weg vinden enorm belangrijk. Maar ook mensen die al langere tijd in dezelfde cirkel ronddraaien en deze willen doorbreken ondervinden steun en stimulans. Een belangrijke activiteit op weg naar empowerment en emancipatie van mensen met hiv.

Deze informatie is nuttig