The Stigma Project on tour - Groningen

Datum 31 mei 2019 tot en met 13 juni 2019

Afgelopen zomer stond fotograaf Marjolein Annegarn, zelf hiv-positief sinds 1986, met haar Stigma Project tentoongesteld op het Museumplein in Amsterdam tijdens de Wereld Aids Conferentie. Deze zomer gaat ze on tour door het hele land. De eerste stop is Groningen, waar ze op vrijdag 31 mei zal neerstrijken.

Het stigma project omvat onherkenbare portretten van mensen met hiv. Ondanks dat je met hiv tegenwoordig net zo oud kan worden als ieder ander en je bij een onderdrukt virus het niet meer kan overdragen, heerst er nog steeds veel stigma. Door dit stigma durven mensen met hiv niet vaak open te zijn over hun status, zo ook de mensen op de foto’s.

Op vrijdag 31 mei wordt de tentoonstelling geopend bij de GGD in Groningen. De tentoonstelling is tot en met woensdag 12 juni te bezichtigen op het Hanzeplein, daarna is Enschede aan de beurt.
Wil jij hier bij zijn? Dat kan! De opening is toegankelijk voor iedereen maar wel graag even van te voren je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Groningen.

Vrijwilligers en voorlichters van de Hiv Vereniging zijn aanwezig op dinsdag 4 en 12 juni van 12.00 - 15.00 uur.

190509 0848 Stigma invite 2 02

Lees ook