Lang leven met hiv & het Aidsmonument

Published: 25 January 2016

Er zit ogenschijnlijk iets tegenstrijdigs in de titel maar uiteindelijk is dit niet het geval. Zondag 15 november 2015 waren 19 mensen aanwezig bij de informatieve lunch van Long Term Survivors. Te gast waren dr. Jan Karel Eeftinck Schattenkerk, Stefan Silvestri en GJ Wielinga.

presentatie 200De middag startte om 13.00 uur met een voorlichting over gezond en lang leven met hiv.  Dr. Schattenkerk, vanaf begin jaren 80 betrokken bij hiv, vertelde over zijn carrière en gaf tips over gezond leven met hiv. Zoals niet roken. Het slikken van een dubbele dosis vitamine D als je last hebt van gewrichtspijn. Maar vooral: maak het duidelijk aan je internist als je met bepaalde dingen zit. Heb je last van de bijwerkingen, bespreek het altijd. Zodat er echt iets gebeurd met je klachten, je wellicht een oplossing vindt en een beter uitgangspunt hebt. Na zijn presentatie kreeg iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen.

Smakelijk eten

kokin 200En wie wil een verzorgde lunch aan zich voorbij laten gaan? Niemand toch! Soepen en heerlijke broodjes met beleg, croissants en filodeeghapjes gevuld met spinazie en feta. Deze smakelijkheden zorgden voor een gezellige sfeer en verdere onderlinge uitwisseling.

Aandacht en herdenken

living by numbers 200Stefan Silvestri en GJ Wielinga hebben een korte presentatie gegeven van het Nederlandse Aidsmonument, een actie van Stichting NAMENproject Nederland. Een mooi initiatief wat momenteel druk bezig is met het werven van gelden (begin 2016 is er bijna 200.000,- opgehaald, nog € 80.000,- te gaan). Het ontwerp voor het monument, gemaakt door Jean-Michel Othoniel, kwam ruim aan de orde. Iedereen was geïnteresseerd aan het luisteren.

Voor herhaling vatbaar

Met enthousiasme werd de middag afgesloten. Mensen waarderen het gezamenlijk lunchen zeer. Aangevuld met een informatief en begrijpelijk programma maakt dat de middag compleet. Graag zien zij over een geruime tijd weer eens een arts om specifieke vragen voor te leggen.

This information is useful