Optimisme en een doel voor jezelf stellen!

Published: 01 October 2015

Dat was een van de reacties op de vraag: ‘Wat is de kracht om het vol te houden’. Een koude en warme brunch stond 27 september 2015 klaar tijdens de eerste activiteit sinds drie jaar voor mensen die al een lange tijd leven met hiv, de long-term survivors.

Kennismaking

Iedereen stelde zich voor, vertelde hoe lang zij hiv-positief zijn en hoe zij hiermee omgaan. Optimisme, jezelf een doel stellen, studeren en werken werden genoemd als drijfveren om een goed leven te hebben. Maar vooral ook een warme band met vrienden en/of familie zorgt voor steun en toeverlaat.

Discussie

In een ontspannen sfeer zijn verschillende onderwerpen besproken. Zo was er aandacht voor het Aidsmonument dat in Nederland nog ontbreekt. Veel long term survivors hebben partners en vrienden verloren en een plek om te herdenken is dus heel waardevol! Relaties, seksualiteit - zowel als vrijgezel en binnen een relatie - en de eigen gezondheid waren ook onderwerp van gesprek. Iedereen vraagt zich af welke invloed langdurig medicijngebruik  kan hebben op je  lichaam en geest.

Vervolg

En dus is het idee ontstaan om de volgende keer een deskundige uit te nodigen die meer kan vertellen over medicijngebruik en de effecten daarvan. Met een mok gevuld met snoep, thee, kaarsje voor de 10 aanwezigen werd de middag afgesloten. Deze activiteit krijg zeker een vervolg, dus kijk op de agenda voor de aankondiging.

This information is useful