Kinderwens

Ik ben Marlies en weet sinds 2,5 jaar dat ik hiv-positief ben, toen ik het hoorde van de internist ging er meteen de gedachte door mijn hoofd 'kan ik nog kinderen krijgen'. Die stelde me gelukkig gerust en zie dat als je een kinderwens hebt dat je wel kinderen kunt krijgen...

Zwanger
Na 4 maanden was ik al zwanger, ik had het eerst helemaal niet in de gaten, ik voelde me erg zwak, en misselijk en ging naar de internist om te kijken of dat alles wel goed met me was. Hij controleerde me en zei dat alles in orde was en dat hij alleen nog even een zwangerschapstest via het bloed, omdat ik die week ervoor al een urinetest had gedaan en er kwam niets uit. Na een kwartier zei hij dat ik zwanger was. Na ongeveer 3,5 maand ging ik aan de medicijnen dit is een oude combinatietherapie die ervoor zorgt dat je hiv-virussen in je bloed ondectecteerbaar worden. Dit waren 12 pillen per dag, 6 in de ochtend en 6 in de avond. Het is van groot belang dat je de medicijnen op tijd neemt. Zodat je virussen omlaag gaan. Dit, omdat je als je gaat bevallen je viral load tussen de 50 en 0 moet zijn zodat je natuurlijk kan bevallen. Je hoeft dan geen keizersnede.

Hiv-negatief
Hierdoor ben ik op een natuurlijke manier bevallen. Mijn zoontje is na de geboorte direct getest op hiv en men kon niks vinden. Het is een heel mooi moment om zo'n klein hummeltje op je lichaam te voelen. Na een maand, 3 maanden en 6 maanden werd mijn zoontje getest op hiv. Dit is een heel spannende tijd, je denkt vaak als mijn zoontje maar gezond is. De kans dat je kind geïnfecteerd is na het slikken van de medicatie tijdens de zwangerschap is zeer klein. Ook krijgt je kindje 1 maand medicatie toegediend dit gebeurd 4 keer per dag, het is een mierzoete drankje, ook dit drankje moet stipt op tijd worden toegediend en is dus zeer vermoeiend. Na 7 maanden hoorden ik en mijn vriend dat onze prachtige zoon gezond is. En nu genieten we volop van hem. Regelmatig komt nu de gedachte voorbij voor een 2de kindje.

This information is useful