Een vereniging voor het hele land

Gepubliceerd: 26 mei 2017

Ons nieuw bestuurslid communicatie, Sander van Oorspronk, stelt zich voor: sander_van_oorspronk“In de Algemene Ledenvergadering van 21 mei 2016 ben ik gekozen als bestuurslid communicatie van de Hiv Vereniging. Dat is onontgonnen terrein voor me: ik heb niet eerder in een bestuur gezeten. Het maakt mijn enthousiasme er niet minder om: ik heb veel zin om aan de slag te gaan. Er gebeurt veel in de vereniging en daar gaan we wat moois van maken!

Sterk en herkenbaar beeld

Ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Utrecht. Momenteel ben ik werkzaam als communicatieadviseur en ben hiervoor persvoorlichter, medewerker communicatie en redacteur geweest. Nuttige ervaring als bestuurslid communicatie, lijkt me zo. Hoe leuk is het dan om me bij de Hiv Vereniging in te zetten voor een sterk en herkenbaar beeld naar buiten? De eerste stappen heeft de vereniging al gezet: het blad Plus> heeft het levenslicht gezien, er is een nieuwe huisstijl en verderop dit jaar volgt een fikse update van de website. Dat is een mooie start om op verder te bouwen!

Ervaring bij het Servicepunt

Bij de Hiv Vereniging ben ik al een paar jaar actief als vrijwilliger van het Servicepunt. Het is bijzonder werk: soms gaat het over leveringsproblemen van medicijnen of over arbeidsconflicten, andere keren gaat het over een recente hiv-positieve diagnose. Het Servicepunt kan daar wonderen verrichten: iemand die het net weet wil vooral van anderen horen hoe zij daarmee zijn omgegaan en hoe het nu verder moet. Ik vind het heel bijzonder om iemand op zo’n kwetsbaar moment te kunnen helpen en een hart onder de riem te steken. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat iemand dan een arm om je heen slaat - ook als de geruststelling over de telefoon komt. Voor ‘nieuwe’ hiv-positieve mannen en vrouwen, jongens en meisjes moet de deur bij ons altijd zo ver mogelijk openstaan. Daarnaast wil ik het liefst een vereniging die in heel het land zo actief is als in Amsterdam, zodat we ook voor onze mensen in Zeeland, Limburg, Friesland en daar tussenin mooie dingen kunnen doen. In het bestuur wil ik me ten volste inzetten voor een sterke vereniging. Leden én niet-leden moeten zich thuis voelen bij een club die voor ze opkomt, ze van wijze raad kan voorzien, voor ieder wat wils biedt én gelikt voor de dag kan komen." Woonplaats: Utrecht Geboortejaar: 1985

Deze informatie is nuttig