Stel jij je kandidaat voor de ledenraad van de Hiv Vereniging?!

Gepubliceerd: 10 september 2021

Heb jij een beeld van en mening over hoe leven met hiv in Nederland is voor de verschillende mensen? Ben je betrokken bij de vereniging en al minstens 3 maanden lid! Dan ben jij misschien een geschikte kandidaat voor de ledenraad.

De ledenraad is het hoogste orgaan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op zaterdag 22 mei 2021 is ingestemd met de nieuwe statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement waardoor de ALV is vervangen door een ledenraad. Nu is het moment aangebroken dat kandidaten zich aan kunnen melden voor de ledenraad. Deze raad is het hoogste orgaan binnen de vereniging en wordt gekozen door de leden. De ledenraad zelf kiest op haar beurt de bestuursleden, controleert het bestuur en stelt de strategische doelen en de jaarlijkse prioriteiten vast. Als lid van de ledenraad investeer je op jaarbasis ongeveer 30 uur in deze functie. Je leest  pdf hier (104 KB) meer uitleg. 

Wie zoeken we?

Het is belangrijk dat je zelf hiv hebt of betrokken bent bij de community, bijvoorbeeld als vriend van, moeder van etc. In de ledenraad zien we graag een groep gemotiveerde mensen samen meedenken op strategisch niveau en beslissingen nemen over de richting die de vereniging uitgaat en de onderwerpen die centraal moeten staan. De woorden ‘erkennend, strijdvaardig, onbevooroordeeld, verbindend en positief’ passen bij jou. Met dat in je achterhoofd wil je opkomen voor mensen met hiv en de positie van de vereniging in het hiv-veld versterken. Lees hier de vacature.

Aanmelden voor de ledenraad

Heb je interesse? Lees dan de vacature en stuur je motivatie, inclusief het kandidaatstellingformulier, voor 24 september 2021, naar onze officemanager, Reina Balvers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je meer informatie willen over de ledenraad, ook dan kun je contact met haar opnemen. Na je aanmelding ontvang je uitleg over de verdere gang van zaken.

Deze informatie is nuttig