Nieuw onderzoek naar het perspectief van mensen met hiv

Gepubliceerd: 03 juli 2019

Er is een nieuw onderzoek gestart om het perspectief van mensen met hiv in kaart te brengen. De studie Positive Perspectives 2 is een follow-up van Positive Perspectives 1, een studie uit 2016. Voor dit onderzoek zoeken ze nog mensen met hiv die hun bijdrage willen leveren, en jij kan hierbij helpen.

De eerste studie (Positive Perspectives 1) ontving input van 1111 mensen met hiv uit negen Westerse landen. Het onderzoek behandelde vijf thema’s: stigma & openheid, tevredenheid over de behandeling, nieuwe diagnoses, gesprek met de behandelaar en ondersteuning van naaste. Bij dit onderzoek werden helaas geen mensen met hiv uit Nederland bevraagd en zijn er dus geen resultaten voor Nederland.

Nederland wel betrokken bij tweede onderzoek

Het vervolg onderzoek, Positive Perspectives 2, betrekt meer landen waaronder ook Nederland. Naast Nederland is het onderzoek ook uitgezet in andere landen waaronder Rusland, China, Zuid-Korea, Mexico, Chili en Argentinië. Hierdoor krijgt men een globaal beeld van het perspectief van mensen met hiv en kunnen er eventuele vergelijkingen of verschillen worden getrokken.

50 mensen met hiv

Het onderzoek is nog opzoek naar zo’n 50 mensen met hiv uit Nederland die de vragenlijst willen invullen. Daarbij kun jij helpen. Je krijgt eerst 4-5 vragen te zien om te kijken of je bij de doelgroep van het onderzoek past waarna je vervolgens de vragenlijst kan invullen. Dit duurt zo’n 15 minuten.

De vragenlijst kun je hier vinden.

 

Deze informatie is nuttig