Artikel over n=n in tijdschrift microbiologie

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Op verzoek van het Nederlands Tijdschrift van Medische Microbiologie schreven de belangenbehartiger medische zaken en zorg Renee Finkenflügel en voorzitter Bertus Tempert een artikel over n=n: niet meetbaar = niet overdraagbaar.

Themanummer over hiv

We vinden het belangrijk om vanuit de Hiv Vereniging mee te werken aan een artikel over n=n. De n=n-boodschap is nog niet genoeg ingebed, en veel zorgprofessionals zijn hier niet van op de hoogte. We hopen op deze manier professionals te informeren die we niet eerder bereikt hebben en voor wie n=n ook relevant is.

In december 2020 zou een themanummer over hiv gepubliceerd worden. Vanwege corona werd de inhoud van deze december-editie uitgesteld tot maart 2021. Het artikel staat nu online.

Tijdschrift voor microbiologen

Het Nederlands Tijdschrift van Medische Microbiologie is bedoeld voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM). Dit zijn voornamelijk arts-microbiologen of medisch moleculair microbiologen.
De medisch moleculair microbioloog is een ondersteunend specialist, verantwoordelijk voor de moleculaire diagnostische richting binnen de medisch microbiologische laboratoria.
Dat wil zeggen dat ze bijvoorbeeld bij mensen met hiv onderzoeken of er sprake is van een resistent virus.

Het werkterrein van een arts-microbioloog omvat de hele gezondheidszorg. Zij bieden namelijk ondersteuning aan onder andere huisartsen, verpleeghuisartsen, verloskundigen, specialisten, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Voor de infectieziektebestrijding wordt nauw samengewerkt met de GGD.

Deze informatie is nuttig