Oproep: vragenlijst over de voorkeuren van mensen met hiv voor hiv-medicatie

Gepubliceerd: 23 juli 2020

Momenteel slikken mensen met hiv dagelijks hiv-medicatie, maar er komen ook behandelingen beschikbaar waarbij medicatie geïnjecteerd wordt. Naast de manier van toedienen (slikken of injecteren) kunnen ook andere redenen of omstandigheden van invloed zijn op de voorkeur voor bepaalde hiv-medicatie.

De onderzoekers van de Universiteit van Maastricht zijn geïnteresseerd in welke redenen of omstandigheden de keuze beïnvloeden tussen een hiv-behandeling waarbij je pillen slikt of een hiv-behandeling waarbij je injecties krijgt. Deze kennis informeert beleidsmakers en zorgverleners over wat mensen met hiv belangrijk vinden in hun behandeling.

Er is een vragenlijst ontwikkeld om deze voorkeuren te verzamelen. Het invullen duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en er is geen vergoeding beschikbaar. De informatie uit de eerder afgenomen telefonische interviews is gebruikt om de vragenlijst vorm te geven.

Heb je interesse om mee te doen en

  • heb je hiv en
  • ben je 18 jaar of ouder:

dan kun je via deze link naar de vragenlijst.

De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 31 augustus.

Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt over dit onderzoek kun je contact opnemen met Ingrid Kremer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of dr. Mickael Hiligsmann via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze informatie is nuttig