Update failliete ziekenhuizen

Gepubliceerd: 16 januari 2019

Eind oktober werd bekend dat het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam failliet waren gegaan. Maar hoe staat het er nu voor?

Hiv-poli van het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad

Het failliete Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad gaat een doorstart maken op 1 maart 2019. Het ziekenhuis wordt overgenomen door het St Jansdal Ziekenhuis. Er is geen ziekenhuis in de omgeving van Lelystad dat de patiënten over kan nemen, dus is een doorstart noodzakelijk. Vanaf 1 maart gaan er zaken veranderen, maar de hiv-zorg blijft bestaan.

Per 1 maart blijft de poli van de interne geneeskunde bestaan in Lelystad, en ook blijft dit een hiv-behandelcentrum. Patiënten in Lelystad hoeven dus niet over te stappen naar een ander ziekenhuis voor hiv-zorg. Wel kan het zijn dat je een andere hiv-behandelaar krijgt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met 0320-271888.

Hiv-poli van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam

Iedereen die in het Slotervaart behandeld werd heeft vorige maand een brief met informatie ontvangen. De patiënten van het Slotervaart Ziekenhuis zijn inmiddels overgedragen aan andere ziekenhuizen. Het Slotervaart Ziekenhuis kon geen doorstart maken, omdat er te veel ziekenhuizen in de regio Amsterdam zijn. Er waren onderhandelingen voor een overname, maar deze zijn stukgelopen.

De hiv-zorg van het Slotervaart Ziekenhuis is overgebracht naar het OLVG. Ook is een van de hiv-behandelaren meegegaan naar het OLVG. De andere hiv-behandelaar is inmiddels werkzaam op de hiv-poli van het Jan van Gooyen. Het staat patiënten natuurlijk vrij om over te stappen naar een ander ziekenhuis als ze dit willen, maar in het OLVG is genoeg ruimte voor de mensen die voorheen naar de hiv-poli van het Slotervaart Ziekenhuis gingen.

Deze informatie is nuttig