Wat moet ik doen als ‘mijn’ ziekenhuis failliet is?

Gepubliceerd: 06 november 2018

Vorige week werd bekend dat het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam failliet zijn. Maar wat moet je doen als je hier naar de hiv-poli gaat? En wat gaat er met de ziekenhuizen gebeuren?

Hiv-poli van het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad

Het failliete Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad gaat een doorstart maken. Er is geen ziekenhuis in de omgeving van Lelystad dat de patiënten over kan nemen, dus is een doorstart noodzakelijk. Voor de doorstart wordt eventueel financiële ondersteuning geboden door de overheid.

De hiv-poli in Lelystad zal dus blijven bestaan, en de afspraken gaan de komende tijd gewoon door. Het wordt waarschijnlijk deze of volgende week duidelijk door wie het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad overgenomen zal worden.

Hiv-poli van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam

In het Slotervaart Ziekenhuis wordt de zorg momenteel afgebouwd. Van het Slotervaart Ziekenhuis wordt geen doorstart verwacht in de huidige vorm, omdat er te veel ziekenhuizen in de regio Amsterdam zijn. Het is mogelijk dat er een gedeelte van het Slotervaart Ziekenhuis wordt overgenomen, of dat bepaalde afdelingen een doorstart maken. Hier komt deze of volgende week meer duidelijkheid over. 

Er wordt momenteel veel vergaderd en overlegd om te kijken waar de hiv-zorg van het Slotervaart Ziekenhuis ondergebracht kan worden. De artsen en verpleegkundigen zouden het liefst samen met hun patiënten de overstap maken naar een ander ziekenhuis. Er wordt uitgezocht of een ander ziekenhuis in Amsterdam plaats heeft voor de medewerkers en patiënten van de hiv-poli van het Slotervaart Ziekenhuis. Naar verwachting is de uitkomst binnen twee tot drie weken bekend.

Als je een afspraak bij de hiv-poli hebt staan in de komende weken gaat deze gewoon door, en als dit niet het geval is wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Ons advies is om te wachten met een overstap naar een ander ziekenhuis tot er meer bekend is over een eventuele verhuizing van de poli.

Lees hier het bericht van het hiv-behandelteam uit het Slotervaart Ziekenhuis.

Deze informatie is nuttig