Oproep: Jouw verhaal over school & hiv

Gepubliceerd: 08 augustus 2018

Waar lopen ouders, kinderen en jongeren met hiv tegenaan als je denkt aan kinderopvang, de basisschool, middelbare school en vervolgonderwijs. Hoe wordt er gereageerd op hiv door leraren. Wat weten mensen in die setting van de overdracht van hiv. Maak je hiv wel of niet bespreekbaar en wat zijn daarbij dan de overwegingen. Wat doe je met een schoolkamp, logeerpartij of binnen vriendengroepen op de middelbare school. Eenmaal zelfstandig opererend op de vervolgopleiding maakt iemand misschien wel weer andere keuzes.

Actueel beeld over leven met hiv

Dit en volgend jaar gaan we een reeks van 24 artikelen publiceren met als doel het algemeen publiek een actueel beeld te geven over leven met hiv anno nu. Om zo discriminatie, uitsluiting, isolement en stigma te doorbreken en voorkomen.Met feitelijke informatie, persoonlijke verhalen van mensen met hiv, voorbeelden van hoe mensen zonder hiv zich opstellen en uiteindelijk tips en trucs voor zowel mensen met als zonder hiv.

Jouw inspanning en resultaat

Voor het tweede onderwerpen 'school en opvang' zijn we op zoek naar mensen met hiv die hun ervaring willen vertellen. Waar ben jij als ouder tegenaan gelopen bij de opvang en op school en wat had dat met de hiv-status van jou en/of je kind te maken. Hoe ben je hiermee om gegaan en hoe heb je jouw situatie kunnen verbeteren. Of hoe zijn de ervaringen op de middelbare school of tijdens een latere studie waarbij leven met hiv een rol speelt. Voel je je daardoor belemmerd? Wat heb je ermee gedaan en hoe is de situatie daardoor veranderd. En zijn professionals en leerkrachten goed op de hoogte van de feiten rondom hiv?

Wil jij meedoen aan de interviewreeks stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, telefoonnummer en kort je verhaal over je ervaring rondom het thema  'school & opvang'. We nemen dan snel contact met je op.

Deze informatie is nuttig