Opening van de expositie ‘Heeft oma je gekust?

Datum 25 juli 2019 tot en met 23 augustus 2019

Het OLVG nodigt je van harte uit voor de opening van de expositie ‘Heeft oma je gekust?’ Marike de Meij, fotograaf en OLVG-huisarts toont aan de hand van een serie portretten de (on)zichtbaarheid van hiv in onze maatschappij.

Informatie

Wanneer: Donderdag 25 juli
Waar: OLVG, locatie Oost, in de gang naar de kapel
Tijd: 16.45 uur inloop, 17.00 uur opening door Maurice van den Bosch (voorzitter raad van bestuur OLVG) en een woord van Kees Brinkman (internist). Aansluitend borrel

Remember the past, create the future.

In de afgelopen decennia zijn er voor mensen met hiv enorme successen geboekt. De mysterieuze ziekte – in de jaren ’80 en ’90 gevreesd – is verworden tot een chronisch aandoening waarmee je oud kunt worden, relaties kunt aangaan, kinderen kunt krijgen en in de zorg kunt werken. Dankzij de huidige medicijnen is het virus, bij trouw gebruik, niet meer detecteerbaar. Waardoor overdracht niet meer mogelijk is.

Maar het stigma blijft.

Veel mensen met hiv ervaren nog altijd een enorme barrière om open te kunnen zijn over hun hiv-status. Kleinkinderen wordt na bezoek aan oma gevraagd of zij hun heeft gekust, medewerkers trekken in het ziekenhuis nog steeds twee paar handschoenen aan bij bloedprikken en een leuke relatie krijgen is voor sommige mensen niet gemakkelijk.

Met haar portrettenreeks houdt Marike de Meij de kijker een spiegel voor. Op de foto’s zien we mooie en op het oog gezonde mensen. Mensen met hiv, mensen zonder hiv, mensen die zorgen voor anderen met hiv. Het verschil kun je niet zien en dat is ook niet nodig. Niet detecteerbaar = Niet overdraagbaar. N=N. Remember the past, create the future.

Aanmelden voor de opening is niet nodig. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met andere geïnteresseerde, iedereen is welkom!

De expositie is van 25 juli tot 23 augustus te bezoeken in OLVG op locaties Oost en West.

Deze informatie is nuttig