Actueel

Gepubliceerd: 19 juni 2018

Dat de Global Village de "place to be" is voor iedereen die belangstelling heeft voor de Wereld Aids Conferentie, wisten we al uit vorige edities. Niet alleen omdat dit het gratis en voor iedereen toegankelijke gedeelte van de conferentie is. Maar vooral omdat je daar kennis kunt maken met (mensen van) organisaties die overal ter wereld actief zijn op het gebied van het leven met hiv en aids.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 juni 2018

Tijdens de Aids 2018 March op maandag 23 juli zal de Hiv Vereniging samen met tiental internationale organisaties een n=n (U=U in het Engels) block vormen om aandacht te vragen voor de n=n boodschap.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 juni 2018

De AmsterdamDiner Foundation reikt zaterdag 16 juni 2018 de AmsterdamDiner Award uit aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje. Zij ontvangt de prijs tijdens 26e het AmsterdamDiner voor haar jarenlange en toegewijde steun aan de wereldwijde strijd tegen hiv en aids.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 juni 2018

'AIDS 2018 Local Charitable Giving Programme' heeft het peer-counseling project van de Hiv Vereniging uitgekozen tot lokaal goed doel. Elke deelnemer aan het congres kan op het registratieformulier aangeven welk bedrag (US$5, $15, $25 of $50) gedoneerd moet worden. Na de conferentie wordt duidelijk wat het totale bedrag is geworden.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 13 juni 2018

HIV Next Gen wil jongeren  in de leeftijd van 15-21 jaar uitdagen, inspireren en mobiliseren om een rol te spelen in de toekomst van hiv-onderzoek, -gezondheidszorg en -belangenbehartiging. Tijdens Aids2018 organiseren zij van 22-24 juli diverse workshops. Toegang is gratis.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 28 mei 2018

De nieuwsbrief van Stichting Hiv Monitoring interviewde de voorzitter van de International AIDS Society (IAS) en internationale co-voorzitter professor Linda-Gail Bekker en co-voorzitter professor Peter Reiss. Hoe gaat het met de voorbereidingen van Aids2018 en wat is er te verwachten van het programma.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 mei 2018

De Koning en de Koningin ontmoeten, dat overkomt niet iedereen. Als je voornaam ook nog eens Koningin betekent, dan wordt het natuurlijk extra bijzonder! Stiekem hoopte ik een beetje op een ontmoeting van deze Reina van eenvoudige komaf met la Reina Máxima. Inclusief een onderonsje in het Spaans, misschien? 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 mei 2018

Na twee jaar van organiseren, reizen, fotograferen en schrijven ziet 'Onzichtbare levens, hiv in de marge van de samenleving' het licht. We spraken met vrouwen in het patriarchale Tadzjikistan, slachtoffers van politiek geweld in Kenia, transgenders in India, zwarte homomannen in het christelijke zuiden van Amerika, drugsgebruikers in Myanmar, voormalige gevangenen in Zuid-Afrika, een vluchtelinge uit Oekraïne en met een vertegenwoordiger van de eerste generatie aidspatiënten in Nederland.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 15 mei 2018

Ieder jaar organiseren wij (Stichting Mara) een speciaal uitje voor alle mensen met hiv in Rotterdam, waar we contact mee hebben rondom geestelijke zorg en overige projecten. Deze zomer gaat in Amsterdam (voor de Rotterdamse lezers: 020) het Internationale AidsCconferentie plaats vinden. Op woensdag 25 juli gaan wij hopelijk met een grote groep die kant op. Vandaar deze crowdfunding!

Lees meer... >

Gepubliceerd: 10 mei 2018

De Pop-Up Expo is een reizende expositie die vanaf 17 mei 2018 op verschillende plaatsen in het land zal verschijnen. Voor deze Pop-Up Expo is een zeecontainer omgebouwd tot expo-ruimte. In de expo zijn diverse verhalen te lezen en te horen over mensen uit verschillende landen die leven met hiv/aids.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 mei 2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn aanwezig bij het Red Ribbon Concert in AFAS Live te Amsterdam op 16 mei 2018 om 20.00 uur.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 april 2018

Samenbrengen en verbinden, dat is wat we graag doen en waar we voor staan.Dit is de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden na afloop van de half jaarlijkse bijeenkomst van vertegenwoordigers van de verschillende regio’s en groepen binnen de vereniging.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 04 april 2018

Deadline 1 mei 2018
Maak deel uit van een mondiale kunstenaarskrant die in beperkte oplage wordt uitgegeven tijdens AIDS2018 in Amsterdam.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 28 maart 2018

Positively Dutch is een samenwerkingsverband tussen hello gorgeous, Atlas2018 en de Hiv Vereniging om gezamenlijk op te trekken en de krachten te bundelen tijdens de Wereld Aids Conferentie. Voor de Global Village is een stand aangevraagd waarop diverse groepen en organisaties zich kunnen presenteren.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 07 maart 2018

Zo’n 1,5 jaar geleden heeft de Hiv Vereniging voor het eerst een oproep geplaatst voor vrijwilligers voor de Wereld Aids Conferentie van 23 tot en met 27 juli 2018 in de RAI in Amsterdam. Een groep vrijwilligers begon met veel enthousiasme aan de voorbereidingen.

Lees meer... >